Tedavi Edilmeyen Diş Eti Hastalıkları Diş Kaybıyla Sonuçlanabilir


25.07.2017

Çekmeköy'ün tek A tipi diş polikliniği Superdent kurucusu Diş hekimi Mehmet Rıfat Akpınar açıkladı.

Diş eti hastalıkları erken yaşta erken yaşta diş kaybına neden olabiliyor. Bu yüzden diş eti hastalığı olan kişilerin mutlaka düzenli olarak diş hekimi kontrolü altında olmaları gerekiyor. Superdent kurucusu diş hekimi Mehmet Rıfat Akpınar diş eti hastalıklarıyla ilgili merak edilen soruları yanıtladı.

DİŞ ETİ HASTALIKLARININ NE GİBİ BELİRTİLERİ OLUR?

Diş eti hastalıklarının en önemli belirtisi, birey tarafından da kolaylıkla fark edilebilen diş eti kanamasıdır. Diş eti kanaması fırçalama sırasında, yemek yerken ya da kendiliğinden meydana gelebilir. Hastalığa bağlı olarak diş eti dokusunda şişme, kanama ya da çekilme oluşur. Birey kendisinde ağız kokusu ve metalik tat hissi duyumsamaya başlar.

DİŞ ETİ HASTALIĞINA SEBEP OLAN DURUMLAR NELER?

Diş eti hastalığının en önemli nedeni, düzenli ve doğru bir şekilde diş fırçalamamaya bağlı olarak gelişen bakteriyel diş plağının dişler üzerinde birikmesi. Bunun dışında hatalı fırçalama alışkanlığı, hatalı yapılmış restorasyonlar ve kuron-köprüler, kötü beslenme gibi nedenlerden dolayı da diş eti iltihabı gelişebilmektedir.

DİŞ ETİ HASTALIĞI NASIL ÖNLENİR?

Tüm bireyler için bebeklik döneminde başlayıp düzenli olarak diş hekimi kontrollerini yaptırmak ve buna yılda en az iki kez devam etmek büyük önem taşıyor. Bu sayede Agresif Periodontitis gibi ciddi diş ve diş eti hastalıkları, erken dönemde teşhis edilebiliyor ve neden olduğu olumsuz durumların önüne geçilip kolaylıkla tedavisi gerçekleştiriliyor. Ancak tüm bu kontrollerin yanı sıra bireyin yaşamı boyunca sağlıklı bir ağız - diş sağlığına sahip olabilmesi için hekimi ile birlikte iş birliği yaparak ağız - diş bakımına özen göstermesi, ağız bakımını öğretildiği şekilde doğru ve sürekli olarak uygulaması büyük önem taşıyor.

TEDAVİ EDİLMEMESİ DİŞ KAYBINA NEDEN OLUYOR

Ülkemizde ve dünyada yeterince önemsenmeyen diş eti hastalıkları, ilerlediği takdirde hayatımızı ve sağlığımızı olumsuz yönde etkiliyor. Dişleri destekleyen dokuları etkileyen diş eti hastalığı, iltihabi bir hastalıktır. Başlangıç dönemindeyken tedavi edilmeyen diş eti hastalıkları, kısa zaman içerisinde diş köklerinin çevresindeki kemik dokusunun kaybedilmesine neden oluyor. Belli bir miktardan fazla kemik kaybı olduğunda, dişler bulundukları konumdan hareket ederek yer değiştirmeye ve sallanmaya başlıyor. Bunun sonucunda da dişlerin kaybı kaçınılmaz oluyor.”dedi


Bu haber Superdent Ağız Ve Diş Sağlığı Polikliniği (Dişci, İmplant) için düzenlenmiştir.



Çekmeköy Haber






Çekmeköy Firma Rehberi Bir Erdem Medya Grup Kuruluşudur. Copyright © 2014 Ernet Tasarım